rapssommerfugl
Rapssommerfuglhannen er ofte litt gul på vingens ytterside, denne har et snev av det helt inne mot kroppen. Men er fortsatt litt usikker på om dette er hannen.?
Utstyr
  • canon 400D
  • canon macro lens EF 100mm 2,8 IS USM
  • Blenderf/8
  • Lukker1/125s
  • Nei
  • Exif Vis basisinfo - Vis all bildeinfo
Annen info
  • KategoriMakro/micro
  • Lastet opp
  • Visninger45
  • Nøkkelord
Linker og deling
Referere til dette bildet andre steder på foto.no: klipp og lim følgende tekst (ta med klammeparentesene): {bilde_546299} Det vil da bli automagisk laget en link til bildet fra teksten din.
Ønsker du å bruke/kjøpe dette bildet?
Kritikker (7)
Avsluttet .

Flott makrobilde av en fin sommerfugl, tett og nært utsnitt dette. Meget skarpt og flotte detaljer, ser det begynner å bli litt sent i sesongen nå, p.g.a. de litt "slitne" vingekantene på sommerfuglen. Likte godt den lave kameravinkelen du har benyttet deg av her. Fine farger og et mykt fint lys, dette sammmen med en dus og behagelig bakgrunn gir et veldig bra sluttresultat.

Mvh Tom Egil
Jóhann Á.

Hei Birthe!
Veldig bra bilde, med mye av sommerfuglen skarpt. Ryddig bakgrunn er det også. Kjønnet tror jeg ikke jeg skal prøve å si noe om...
Bjørn T.

Nært og flott av sommerfuglen i fin klassisk komp. Fin bluret bakgrunn. Mvh Bjørn
Birthe H.

Tusen takk for hyggelige kommentarer alle sammen !!
Mvh. Birthe
Roar K.

Sommerfuglen har her helt riktig fått hovedfokuset.
Ikke så lett å få alt skarpt når man bruker macro. Derfor foretrekker jeg stor tele f.eks. 500 mm og litt avstand isteden. Da får man riktignok ikke detaljene så stort fram, men det er kanskje en smaksak.
Her er det blåknappen som har blitt skadelidende fordi den har kommet for nær mens stilken er perfekt skarp.
Kan sikkert plasseres under kto. for smak, bak og behag når jeg nevner at jeg ville forsøkt kloning på den brune diagonalen nede til høyre. Sommerfuglen har allerede blitt skadelidende ute i bildekant så her er det lite å tape. Å treffe helt med hardhet og få det pent med kloner'n er ikke alltid like lett så jeg pleier ofte å isolere bakgrunnen i etterkant og bruke Lens Blur eller Box Blur. Kan lett bli litt tidkrevende pirkearbeid, men noen ganger er det verdt det.

Roar
Duy P.

Må si meg enig med det Tom Egil skrev (det mester).
Synes burde hatt litt luft på høyre side ellers et meget flott macro.

duy
Birthe H.

Takk til Roar og Duy for hyggelig og konstruktiv kritikk av bildet mitt! Nybegynner som jeg er er jeg nok ikke helt inne i bildebehandling ennå... men det kommer vel :))
Mvh. Birthe
Du må være logget inn for å kunne kommentere bildene på foto.no.
Tastatursnarveier: forrige Goversikt neste
Åpne uskalert versjon i eget vindu